31 Mart 2008

Milano'da Sonbahar


Milano'nun 2 büyük takımı, Milan ve Inter için işler yolunda gitmiyor bu aralar. Inter henüz yaprak dökme aşamasında ve Roma'nın becereksizliği sayesinde şampiyon olma şansları yüksek. Milan'da ise kara kış var, büyük bir revizyon olmadan toparlanma şansları yok gibi görünüyor.

- Inter Cambiasso olmadan oynayamıyor. Geçen hafta Juventus yenilgisinden sonra bu haftada Lazio'da beraberliğe razı oldular. Aslında beraberliğe sevinmeleri gerekir, Lazio baştan sona çok iyi oynadı. Behrami ve Dabo'nun şutları direkten dönmese maç çok değişik bir skorla bitebilirdi. Lazio, Bianchi, Pandev ve Rocchi üçlüsüyle çok zevkli bir futbol oynadı. Behrami, De Silvestri, Dabo ve Ledesma'da bu üçlüye çok iyi destek verdiler. İbrahimovic gene yalandı, çok fazla top kaybetti ilerde.

- Milan maçını izlemeye başladığımda Atalanta 2-0 öndeydi. Gilardinho oyundan alınmış ve yerine Paloschi girmişti. Gilardinho artık gitsin Roma veya Fiorentina'ya, yetenekli bir golcü ama Milan sistemine çok ters geliyor. Ambrosini gol attı, kaleciye faul gerekçesiyle sayılmadı (ki bence nizami bir goldü). İtiraz ettiği için sarı kart gördü. Daha sonra Maldini 2-1 yaptı skoru. Maçın sonlarına doğru Atalanta, İnzaghi ve Doni'yle 2 net gol kaçırdı. Vakit geçirmek için kendini yere atan Pinto'ya kızdığı için Nesta kırmızı kart gördü. Pozisyonun devamında ise Ambrosini ceza sahasında düşürüldü. Ben Pato kullanırken diye beklerken Pirlo vurdu ama Coppola iyi tuttu topu.

En nihayetinde iki takım içinde işler yolunda gitmiyor. Sakatlıklar olmasa Inter bu kadar zorlanmazdı muhtemelen. Defansın göbeği ve oyun kurucuları yok sonuçta... Ama Milan Kaka'nın olmayışını bahane edemeyecek kadar batmış durumda. Ancelotti kalacak dense de her hafta daha fazla eleştirilir oldu. Bir takım bir sene içinde Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğundan bu noktaya nasıl gelir bunu incelemek lazım.

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: