01 Eylül 2008

Kayıp mı ? Kazanç mı? : Kayserispor : 0 Galatasaray : 0


Maç başlamadan önce, maçı deplasmanda oynayacağımız bir anda aklıma geldi de tekrardan "Geçen sene ki tempo ve stadın atmosferini düşünürsek bu maçtan 1 puan alsak iyidir" diyordum... Maç başlayıp da düşük seviyedeki hatta etkisiz seyirciyi ve Kayserispor'un muhtemelen eksiklerden kaynaklı futbolunu hatta eksikler çok olduğu için Mehmet Topuz'un hasta oynadığını duyunca maçı berabere bitirmenin kayıp olduğunu anlamam uzun sürmedi.


İlerde bir yalnız adam, ismi Hakan Şükür değil, uzun topları indirip arkadaşlarına pozisyon yaratacak özellikleri yok. Hakan gençken bu işleri iyi yapardı zira. Bu yalnız adamın adı Ümit Karan, kendisine top geliyor indiriyor bazen ama kimse yok, çoklukla faul yapıyor, bazen de topa deyemiyor bile.


İnsan diyor ki madem indirecek bu adam, illa bu görevi yapacak! Bu adamın yanına birisi lazım indirdiklerini değerlendirecek, daha doğrusu indirebildiklerini değerlendirecek bir adam lazım. Bazen gidip orta saha'nın bizim yarı alanımıza bakan tarafında bile top indirdi ya da top almaya geldi. Dedim herhalde ikinci yarı Baros girer ve çift forvete döneriz. Bu arada 10 dakika geçti 55. dakikada ısınmaya aşlayan Baros ısınırken yanmış...


Ortasahada Mehmet Topal ile Ayhan kendisine verilen defansif görevleri yaptı, yaptı da hücuma katkı veremedi. Bunu onlardan Skibbe mi istedi yoksa kendileri mi yapamadılar anlayamadım.

Arda ile Aydın maç boyu ikiye bire girmemek için yeminliydiler sanki, bir kere girdiler tehlike yarattık zaten. Arda bu sezon rahat oynayamayacak gibi gözüküyor, başına en az 3 kişi geliyor her top aldıgında.

Linderoth'dan sağ bek yaratacağız böyle giderse, hücuma bile destek verdi bir iki pozisyonda.

Yanarken bıraktığımız Baros son anda farkedildi oyuna girdi de Ümit çıktı bu sefer de. Ümit'in çıkana kadar yaptığını bile yapamaz tek başına diyordum malesef ki yapamadı. Ümit ile Baros ikinci yarı beraber başlasaydı maçın sonucu değişirmiydi bilemem ama daha fazla pozisyon bulacağımız kesindi.


Maç bittiğinde istatistiklere baktım da 81 top kaybıyla oynamışız. Bu kadar kayıp gerçekten yorum bile yapılamayan seviyede.

De Sanctis maçın kaybedilmesinin önüne geçti, gelin ismini koyalım maçı kurtardı.

Bu sezon 5 Resmi maçını izledim Galatasaray'ın 5*90=450 dakika'nın toplam 70 dakikasında keyif aldım. Bu sezon Turkcell Super Lig'de izleyebildiğimiz maçlara da bakacağız gibi görünüyor Kritik Eşik'de.

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: