30 Ağustos 2008

Super Kupa, Zenith Petersburg'un

Geçtiğimiz sezonun Uefa Kupasını net bir skorla kazanan Zenith ile Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Manchester United, geleneksel olarak Monaco'da oynanan Super kupa maçında karşılaştılar ve kupayı daha çok istediğini maç boyu gösteren Zenith kazandı.



Sir Alex Ferguson, daha önce 3 kez oynadığı Super Kupa finalinde 2 kez kupayı kazanmıştı, buna karşın Advocat bu kupayı ilk kez oynadı ve ilk kez kazandı. Maç boyunca her türlü kademeye giren Igor Denisov, enerjisi hiç bitmeyecek gibi sahada olan Anatoliy Tymoshchuk, geçtiğimiz sezon Zenith Uefa Kupasını kazanırken Gol kralı olan Pavel Pogrebnyak, Manu'nun sol kanatını çökerten Aleksandr Anyukov, oyuna girdikten sonra ekarte edilmemiş Manu'lu oyuncu bırakmayan Arshavin ve 30 milyon Avro ödenerek alınanbağladığı Portekizli Danny Alves maçın en çok dikkat çeken isimleriydi.


Aslında maç öncesi Rusya Liginde bu sezon hiç de iyi pozisyonda olmayan ve kötü oynayan Zenith için kupanın geleceğini pek fazla düşünmüyordum ama utbol işte bu, herzamanki gibi futbolu oynayan kazandı ve iyi de oldu.

Geçtiğimiz sezon Uefa Kupasını kazanan Ruslar, Euro 2008'de de oynadıkları futbol ve elde ettikleri Yarı Final derecesiyle çıkışlarına devam ettiler.

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: