20 Haziran 2008

Dikkat Çekenler : Kaleciler

Gruplar bitmiş, çeyrek finaller başlamışken şimdiye dek iyi performans gösteren futbolcuları not edelim. Her mevkiden 5'er futbolcuyu koyalım. İlk olarak kaleciler:

1) Edvin Van Der Sar

Hollanda'nın ölüm grubunu kayıpsız tamamlamasında hücum oyuncuları kadar onun da payı var. Kariyerinin son büyük turnuvasına yakışır bir performans gösteriyor.

2) Igor Akinfeev

İlk maçta İspanya'dan bol bol gol yemesine rağmen burada çünkü yediği gollerde hatası yoktu. Diğer maçlarda ise defansı toparlayan, geriden oyunu yönlendiren ve savunmaya güven veren bir havası vardı.

3) Jens Lehmann

O da kariyerinin son turnuvasını yaşıyor ve bayrağı gençlere devredecek. Gitmeden şampiyonluk görmek için kalesini grup maçları boyunca iyi korudu.

4) Jurgen Macho

Herkesin paramparça olmasını beklediği bir takımın kalesindeydi. Maç başına 3 gol ortalama tutturacağı söylendi ama beklenmedik bir şekilde turnuvanın yıldızlarından oldu.

5) Arthur Boruc

Polonya'nın direnen az sayıdaki futbolcusundan biri, hatta başlıcası oydu. Grup maçları boyunca çok iyi performans göstermesine rağmen takımını çeyrek finale taşıyamadı.

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: