17 Mayıs 2008

Eskişehirspor mu? Boluspor mu?

Bank Asya 1. Lig'de Şampiyon Kocaelispor oldu ve ikinci olan Antalyaspor ile birlikte Turkcell Super Lig'e çıktılar. Açık söylemek gerekirse bu iki takım da bu başarıyı hakettiler.

Sezon başında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın verdiği sözü tutmasıyla kadrosuna Türk Futbolunun efsane futbolcularından Sergen Yalçın'ı katan Eskişehirspor da beklentiler çok büyüktü ama sezon dahilinde bakarsak çekiştikleri rakiplerinin neredeyse hiçbirisini yenemediler...


Eskişehirspor'un durumunu Sivasspor'a benzetiyorum. Sivasspor da üç büyükleri en azından kendi sahasında ıynadıkları maçlarda yenebilseydi ya da berabere kalabilseydi belki Şampiyon muhtemelen Şampiyonlar Ligi'nde olacaktı.


Sonuç itibariyle olmadı. Eskişehirspor önce Teknik Direktör Metin Diyadin'i Sergan Yalçın'ın kaprislerine kurban verdi sonra da Turkcell Super Lig'e Sergen Yalçın'ı kurban verdi. Sonuç mu?
Sakaryaspor, Boluspor, Diyarbakırspor ile birlikte Eskişehirspor da Play-off maçlarına bıraktı Turkcell Super Lig'e çıkma şansını...


Geçtiğimiz hafta içinde de ilk maçlar oynandı ve Boluspor karşılaştığı Sakaryaspor'u ki bu maçta 2-0 öne geçen Sakaryaspor üstünlüğünü koruyamadı, eledi. Çok kişiye göre Boluspor bir sürprize imza attı. maç öncesi İstanbula akın eden iki takım seyircileri adeta savaşı andıran görüntüler verdiler malesef, bu malzemeyi de geri tepmedi güzide (!) medyamız.

Diğer maçta da Diyarbakırspor ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi ve bu maçı zor da olsa Eskişehirspro kotarmayı bildi. Şimdi bizi sürpriz yaptığı iddia edilen Boluspor ile Turkcell Super Lig'e çıkması sezon başından beri beklenen Eskişehirspor maçı bekliyor.

Son olarak bir anekdot verelim, Boluspor ile Eskişehirspor'un Bank Asya 1. Lig'de oynadıkları iki karşılaşmayı da Boluspor kazanmıştı.

Tarih : 18 mayıs 2008
Saat : 20:30
Yer: Beşiktaş İnönü Stadyumu
Maç: Boluspor - Eskişehirspor

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: