21 Mayıs 2008

Şampiyonlar Ligi Finali: Dananın Kuyruğu


Bütün bir sezonun nihayete ereceği maç bu akşam. Manchester'da sakat veya cezalı bir futbolcu yok. Muhtemel 11 şöyle:

"Van der Sar, Wes Brown, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Michael Carrick, Ji-Sung Park, Wayne Rooney, Carlos Tevez."

Bu 11 yerine orta sahanın ortasında 3. oyuncu olarak Hargreaves'in oynayabileceği söyleniyor, bu da akla yatkın bir senaryo.

Chelsea'de ise Ashley Cole son antremanda sakatlandı ve durumu belli değil. Oynayacağını tahmin ediyorum. Onun dışında Terry ve Drogba'da oynayacaklar. Chelsea muhtemelen şöyle çıkacak sahaya:

Petr Cech, Michael Essien, John Terry, Ricardo Carvalho, Ashley Cole, Michael Ballack, Claude Makelele, Frank Lampard, Salomon Kalou, Joe Cole, Didier Drogba.

Yeri kesin olmayan tek isim Kalou. Grant onun yerine Malouda ile başalayabilir.

Rio- Vidic ve Terry - Carvalho ikilileri belirleyici olacaklar. Manchester kağıt üzerinde daha şanslı dursa da Chelsea'nin çok daha motive olduğu bir gerçek. Ligin ardından kupada da kaybeden taraf olmak istemeyecekler. Tabi yine de bahsettiğimiz maç CL finali, ekstra motivasyon olmasa ne olur ki?

Maçın Chelsea açısından kilit ismi bence Ballack. Onun performansına göre şekillenecek Chelsea, uzun süredir takımın en iyisi konumunda ve bu maç onun için eski günlerine dönme şansı.

Manchester'da ise Chelsea karşısında pek tutunamayan Ronaldo belirleyici olacaktır. Muhtemeldir ki maçın en çok faul yapılan oyuncusu olsun.

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: