20 Nisan 2008

Paris Saint Germain düşer mi?

Belki çoğu futboleverin sanacağının aksine 1970 yılında kurulmuş bir klüp PSG. Bizim köklü klüplerimize ya da Dünya'nın köklü klüplerine baktığımızda artık çoğu 100 yaşlarını çoktan geçti. Böyle bir kıyaslamayı şundan dolayı yapıyoruz ki mevcut ününe sebep ço köklü bir klüp olması olmasa gerek. Elbette bunda Dünya'nın en güzel şehirlerinden birisi olan Paris'in ismini taşıyor olması da etkili.

O Paris ki 1968 Mayıs ayında gençlik hareketlerini kalbi olmuş, Sorbonne Üniversitesi barikatlarla çevrilmişti. Paris'in ismini taşıyan PSG bugünlerde oldukça zor günler yaşıyor...


Kuruluşu yakın zamanda olmasına rağmen bir çok başarıya imza atan klüp şu anda yirmi takımlı Fransız Ligue 1'de ondokuzuncu sırada ve düşmemek için çaba sarfediyor. Düşmemeleri için kalan dört maçı kotarmaları gerekiyor.

34 maçta sadece 8 galibiyet alabildiler, 11 puanı da aldıkları 11 beraberliğe borçular , buna karşılık 15 mağlubiyeti ve sonuç olara 35 puanı var PSG'nin .

Kalan dört maçına bakalım, bu maçlardan ilki Auxerre ile kendi sahalarında, Auxerre de düşme korkusu yaşayan takımlardan birisi ve onbeşinci sırada yer alıyor kırkbir puan ile. Hemen akabine Touluse deplasmanına gidecek Psg ve yine Touluse da aynı Auxerre gibi düşme korkusu yaşıyor ve otuzsekiz puan ile onaltıncı sırada. Sondan birinci hafta ise St. Etienne'i kendi sahasında ağırlayacaklar, bu maçta hiç kolay değil ki St. Etienne Uefa kupası mücadelesi veriyor ve rakipleri olan Rennes ile Le Mans'ın sadece üç puan önünde, bu maça asılacakları kesin. PSg son hafta yine diğer rakipleri gibi düşmeme mücadelesi veren Sochaux ile oynayacak ve Sochaux'nun kırkiki puanı var, ondördüncü sırada.

Görülüyor ki PSG için bu dört hafta hiç de kolay geçmeyecek zira oynayacağı dört maçın üçü düşmemek için mücadele veren rakipleriyle birisi de Uefa Kupası mücadelesi veren St. Etienne ile.

Burada yazmıştım PSG taraftar grubu Bolulogne Boys ırkçılık dolayısıyla sabıkalı ve muhtemelen dağılmak zorunda kalacak, kalmalı da. Irkçılık yapmanın cezasını PSG de ligden düşerek çeker mi bunu dört hafta sonra göreceğiz ama Futbolda bir "görünmez el" her zaman vardır. Bakarsınız büyük ihtimal düşecek olan PSG ligde kalıverir, biz buna da şaşırırız (!)

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: