25 Nisan 2008

Cardiff City Uefa Kupası'na doğru...

İngiltere Championchips takımlarından birisi Cardiff City ve altmış puan ile onüçüncü sırada yer alıyor. İngiltere Federasyonu (F.A.) eğer 17 Mayıs tarihinde oynanacak F.A. Cup finalini kazanırlarsa Cardiff City'nin Uefa Kupası'na katılmasına onay vereceğini ifade etti.

Peki bu onay meselesi neden bu kadar önemli... İngilterede Kurallara göre kupayı kazanan takım gelecek sezon doğrudan UEFA kupası’nda oynama hakkını kazanıyor. Kupayı kazanamayan takım ise eğer kupayı kazanan takım Premier Lig’de bulunduğu sıralama sayesinde UEFA Kupasına katılmaya hak kazanmışsa, geçtiğimiz sezon Erciyesspor’da olduğu gibi kupaya katılma hakkını elde ediyor.

Kupayı kazanmaları durumunda Avrupa kupalarında oynamayı hak eden takım, Galler takımı olduğu için bu iki hakka da sahip olamıyor. Çünkü Galler takımları ancak kendi şampiyonalarında başarı elde etmeleri halinde Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazanabiliyor. İngiltere Futbol Federasyonu’na kayıtlı olan Cardiff, UEFA Kupasında oynayabilmek için çoktan harekete geçip itirazlarını Federasyon’a ve UEFA’ya iletti.


17 Mayısta Webmley'de oynanacak finalde Cardif City'nin rakibi, Portsmouth.

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: