16 Mart 2008

Roma'nın Vucinic'i var


Dün akşam oynanan Roma - Milan maçı öncesindeki düşüncem Milan'ın bir tabur dolusu sakat oyuncusuna karşı hafta içi Şampiyonlar liginde Real Madrid'i eleyerek Çeyrek Final'e çıkan Roma'nın kolay olmasa da kesinlikle galip geleceği yönündeydi. Güzel de bir maç olacğını umuyordum...
Maç başladığında ilk 20 dakika kahvemi alıp televizyon'a odaklanmış olmaktan biraz pişmanlık duysam da sonradan bu değişti. İlk 20 dakikası inanılmaz sıkıcı olan, topu alan herkesin rakibe attığı orta saha mücadelesinden bile kötü ismini koyamadığım bir orta saha mücadelesi olduğuydu.
İlk yarının 25. dakikasından sonra oyun biraz da olsa hareketlendi ama benim ilk yarıdan aklımda kalan en önemli an, ilk yarının sok dakikasında kullanılan ya da kullanılmaya çalışılan ve hakemin iptal ettiği korner pozisyonuydu. Önce Romalı futbolcu korner kullanacakken topu hafif dürttü ve topun başından ayrıldı, sonra da başka bir Roma'lı futbolcu köşe gnderine koşarak topu sürmeye başladı fakat hakem tüm itirazlara rağmen enirekt serbest vuruşa hükmetti.
Yıllardır futbol izliyorum ilk kez böyle bir pozisyon görmüş oldum.
İkinci yarının başları da tıpkı ilk yarının başları gibi oldukça sıkıcıydı, ta ki Kaka'nın attığı o güzel gole kadar. Hakkını vermek lazım ki harika bir gol attı Kaka. Bu dakikadan sonra Roma silkelendi ve kendine geldi. Bir teknik direktör oyuna nasıl etki etmeli bunun dersini verdi Spalletti, Guily'i oyuna aldı. Roma'Nın bu değişiklikle oyun karakteri değişti resmen ve en başta kolay olan sonra zora giren maçı Ligin ilk yarısındaki maçı kazandıran Vucinic'in ve Guily'nin golleriyle kazandı.
Blog'u beraber yazdığımız arkadaşım Spagetti geçenlerde "Inter kaybetmiyor, kaybetmiyor diye diye sonunda kaybettirdin" demişti, bilmem belkisi etkisi vardır ama iki hafta önce Napoli'den ilk mağlubiyetini alan Inter'in Şampiyonlar Ligi'nden de elenmenin moral bozukluğuyla önümüzdeki haftalarda yine kaybedeceğini düşünüyorum zira Roma maçında bunun eşiğinden dönmüşlerdi.
Bugün Palermo ile oynayacaklar, maç fazlasıyla puan farkını üç'e indiren ve Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek finalde yoluna devam eden Roma için oldukça iyi bir sezon geçiyor.

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: