30 Ocak 2008

2007 yılının da en iyisi Luciano Spalletti

As Roma 2004 yılında Fabio Capello'Nun ayrılmasıyla beraber, bir çok önemli oyuncusunu da kaybetti ki bu youncuların çoğu Fabio capello ile beraber yürüdüler. Capello'nun en bilinen özelliği de başarısından sonra bu zaten, ayrıldığı takımdan götürdüğü futbolcular.

As Roma'da oluşan bu puslu hava kolay kolay dağılacak gibi durmuyordu... Capello'dan sonra sırasıyla bir sene içinde Cesare Prandelli, Rudi Völler, Luigi Del Neri, Bruno Conti As Roma'da görev yaptılar.Benden sonrası tufan sözü neredeyse gerçek olmuştu artık As Roma için. Capello'nun gidişi sonrası göreve gelen dört teknik adam da görevini bırakmak zorunda kaldı.Beşinci olarak Luciano Spalletti Udinese'den As Roma'ya geldiğinde 2005'di.

Spalletti'nin gelişiyle beraber As Roma'nın oyun karakteri bariz olarak daha atak bir formasyona geçti.Spalletti görev geldikten sonra As Roma 11 lig maçını üst üste kazanarak Serie A rekorunu kırdı.Şampiyonlar liginde çeyrek final oynadı.

Spalletti bu performansının karşılığını 2006 yılı sonunda İtalyan Futbolcular Birliği tarafından verilen "Yılın en iyi teknik direktörü" ödülünü kazanarak aldı.

İtalyan Futbolcular Birliği şimdi yeniden onu 2007 yılının en iyi tek direktörü seçti. Kaderin cilvesine bakın ki Spalleti'den önce bu ödülü 2005 yılında son kazanan isim Fabio Capello.

Serie A Coach of the Year
------------------------------
2007 Luciano Spalletti
2006 Luciano Spalletti
2005 Fabio Capello

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: