05 Şubat 2008

Bebeto


Gölgede kalan bir kahraman var sırada, aslında gölgesinde kaldığı kişi futbol tarihinin en büyük 5 golcüsünden birisi olunca çok da dert etmiyoruz. Evet Romario'nun 94 dünya kupasındaki partneri, orjinal ve çok güzel bir gol sevinci olan Bebeto konumuz.

Brezilya adına 3 dünya kupasında Romario ile birlikteydi. 90'da Arjantin'e elendiler ikinci turda, 94 kupasında Baggio penaltıyı kaçırınca altın madalyayı taktılar, 98'de ise gümüş madalyayı. Brezilya formasıyla 76 maçta 42 golü var.

Kişisel kariyeri ise biraz çetrefilli, 96 yılına kadar inanılmaz çıkış, sonrasında daha inanılmaz bir iniş. Nasıl ki Baggio denilince akla hemen kaçırdığı penaltı geliyor, Bebeto deyince akla hemen kullanmayı reddettiği penaltı gelir. Büyük bir lider olma, hatta belki formayı emekli etme şansını tepti. Deportivo halkı ilk defa onun sayesinde heyecanlandı şampiyonluk için. Ama elbette oraya kadar getirdiği unutulacak, penaltı atmayan korkak olarak kalacak adı. Yeri gelmişken Deportivo adına çıktığı 131 maçta 86 gol attığını da yazayım.

Çok güzel bir renkti sahalarda. Kayan bir yıldız gibi, büyüleyici ama kısa süreli...

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: