27 Mart 2009

Kezman huzuru PSG'de buldu mu?



"Paris Saint-Germain'deki olağanüstü takım ruhu bu sezonu başarıyla tamamlama da anahtar rol oynuyor. Bir çok takımda oynadım buradaki atmosferi hiçbir yerde bulamadım. Harika bir kadroya sahibiz, neden şampiyon olmayalım ?"

Jose Mourinho, Doktor oldu.

Akademik kariyer yapmak için uğraşan herkes gıcık gidiyor mudur kesin bir veri yok elimde elbette ama en azından bu işe bulaşmış birisi olarak verilen "Onursal Doktora" ünvanlarına fena halde gıcık oluyorum.


Bunlardan birisi de geçtiğimiz günler Mourinho için verildi, mezunu da olduğu University of Lisbon tarafından. Kendisinin bildiğimiz ukala tavırlarından da eser yokmuş törende, bunu da "Bu onuru almak için bilmiyorum yeterince iş yaptım mı? demiş. Onursal Doktora'nın sebil gibi yarar yaramaz herkese dağıtıldığı bir dünya'da Mourinho şu son mütevazi sözleriyle kafamı karıştırdı doğrusu.

21 Mart 2009

Kocaeli'nin Gülleri açmaya devam ediyor

Bugün oynanan ve Taner Gülleri'nin attığı 2 golle 16 gole ulaştığı maçta Kocaelispor Ankaraspor'u 3-1 yenerek yüksek performansına devam etti. Son 5 maçta 11 puan aldı Kocaelispor, bunların içinde Galatasaray deplasmanında alınan spektükeler 5-2'lik galibiyet ve yine Fenerbahçe deplasmanında alınan 1-1'lik skor ve oynanan saygın futbol da var.

Kocaelispor, üstüneki takımların olduğu yerde saymalarıyla iyice yaklaştı onlara ve bu performansını devam ettirirse hemen üstündeki Ankaragücü ya da Eskişehirspor'u altına almak an meselesi.

İspanya - Türkiye maçı Türkiye Aday Kadrosu


Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş), Ufuk Ceylan (Manisaspor)

Savunma: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Emre Aşık, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Sedat Bayrak (Sivasspor), İbrahim Kaş (Getafe), Eren Güngör (Kayserispor), İbrahim Üzülmez (Beşiktaş)

Orta saha: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Kazım Kazım, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Ayhan Akman, Arda Turan (Galatasaray), Mehmet Aurelio (Real Betis), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Mevlüt Erdinç (Sochaux), Tuncay Şanlı (Middlesbrough)

Forvet: Nihat Kahveci (Villarreal), Batuhan Karadeniz (Eskişehirspor), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Sercan Yıldırım (Bursaspor).

Gol Atan Kaleye (!)


"37. golüm oldu. Volkan Demirel çok iyi bir kaleci biliyorum. Ben çok
mutluyum. Taraftarlarımızı kutluyorum ve tebrik ediyorum"

İspanya - Türkiye maçının hakemi belli oldu


İngiliz hakem Michael Riley görev yapacak. Riley'in yardımcılıklarını Peter James Kirkup ve Philip Richard Anthony Sharp yapacak. Dördüncü hakem ise Martin Atkinson olacak.

İspanya - Türkiye maçı İspanya Aday Kadrosu


Kaleciler: Iker Casillas, Jose Manuel Reina ve Diego Lopez
Defans: Carlos Marchena, Juanito, Sergio Ramos, Capdevilla, Gerard Pique, Aibol, Alvaro Arbeloa
Orta saha: Xavi Hernandez, Santi Cazorla, Sergi Busquets, David Silva, Iniesta, Albert Riera, Xabier Alonso, Marcos Senna
Forvet: Daniel Güiza, Fernando Llorente, Fernando Torres ve David Villa

20 Mart 2009

Özür...



"Keşke herkes bizi destekleseydi. Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar... Final
Fenerbahçe Stadı'nda diye insanların kalbine inecekti. Bu kadar sıkıntı ve korku
vermeye gerek yoktu. Bizim için önemli olan Türkiye'nin başarılı olması. Taraftarımızdan özür diliyoruz"

Fenerbahçe'den Resmi Ayıp !


Fenerbahçe Resmi web sitesi, Uefa Kupası'nda Galatasaray'ın 4. turda Hamburg'a elenmesi sonrası öyle bir açılış sayfası yayınladı ki, bize de düşünmek düştü ve yazmak düştü... Uefa Kupası kendi sahamızdayken, Şampiyonlar Ligi'nde öyle kötü bir performans gösterdik ki 3. bile olamayıp Uefa kupasına katılarak finali kendi sahamızda oynamayı bile beceremedik, bu ayıp bize yeter diyeceğine...
Başarısız insanların sürekli yaptığı gibi başarılı olan insanları kıskanarak, başarılarını küçümseyerek, onların zaman zaman vuku bulan başarısızlıkları ile mutlu olmayı hatta kendilerini başarılı göstermeyi nasıl da iyi beceriyorsun. Sevgili Fenerbahçe yönetimi, övündüğün şey Türkiye'de seni, aldığı başarılar ve geçmişiyle katlayan en büyük rakibinin 4. turda Uefa kupasından elenmiş olması, bilmem farkında mısın?
Sanıyoruz ki Fenerbahçe Uefa Kupasında Çeyrek finale kaldı, aynı gece Galatasaray bunu yapamadı ve kendi stadındaki Uefa Kupası Finaline doğru ilerliyorsun. Biz böyle sandık, bir dakika dur ve düşün gerçekten böyle mi?

Işıl ortaya üçlü çektir Cimbom'a


Bana dayım Galatasaraylılığı Metin Oktay felsefesiyle öğretti. Fenerbahçe’ye giden Emre Belözoğlu gibi düşünemem. Sürünsem, hiçbir takımdan teklif almasam bile Fenerbahçe formasını giymem.

19 Mart 2009

Yeni bir Avrupa Kupası daha geliyor


Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, FIBA Eurocup yarı final rövanşında Rusya temsilcisi Dynamo Kursk'ı 62-39 yenerek finale yükseldi. Geçen sezonda yarı final'e çıkıp deplasmandaki ilk maçı da kazanan kızlarımız İstanbul'da oynanan maçı şanssız bir şekilde kaybedip finale çıkma şansını kaybetmişti...

Bu kez tam tersi tersi oldu ve deplasmanda 14 sayı fark ile kaybedilen maçın rövanşını 23 sayı fark ile geçtiler ve finale isimlerini yazdırdılar. Galatasaray Spor Klübü tarihindeki 5. Avrupa Kupasını müzeye getirmelerine sadece bir maç kaldı.

05 Mart 2009

Malouda, elveda demeye hazırlanıyor.


Guingamp'da yıldızı parladıktan sonra 2003'de Lyon'a geçen Malouda, burada 4 sezon oynadı. 125 maça çıkan Malouda 25 de gol attı Fransa Ligini uzun yıllardır domine eden Lyon için.

Mourinho'nun Chelsea projesinde kendisine biçilen rol kapsamında 2007 yılında, 4 senelik Lyon macerası sonrası Chelsea'ye 20 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Mourinho'nun Chelsea'si için 42 maç oynadı.

Ne olduysa Mourino kovulduktan sonra oldu ve Scolari yönetimindeki Chelsea'da ilk 11'de maça başlamak konusunda sıkıntılar yaşadı, hala da sıkıntı içerisinde.

Geçtiğimiz günlerde verdiği demeci de bunun açık göstergesi. Bu demecinde Malouda,


"Daha fazla oynamak istiyorum, önümde 3 ay var, eğer durumumda değişiklik olmazsa takım içindeki durumumu analiz etmek zorundayım."
dedi. Sezon sonuna kadar takımın direkt oyuncusu olamazsa Malouda, kararı Chelsea'den ayrılmak zorunda kalacak.

Jose'nin dili Federasyonun gölgesinde

“İtalyan kamuoyundan Inter karşıtı bir akım yaratılmaya çalışılıyor. Bazı kesimler spekülatif yorumlarla bizi yıpratmaya çalışıyor. Ben onların yöntemlerini kullanmayı bilmem benim işim futbol. Ben bu insanlara entelektüel hayat kadını diyorum”


“Çok kaliteli bir kadrosu olmasına rağmen kimse Roma’nın aldığı kötü sonuçları konuşmuyor. Ya da büyük transferler yapmasına rağmen isteneni veremeyen Milan’ı konuşan yok. Juventus’ta hakem hatalarıyla birçok puan kazandı. Ama bütün bunları bir kenara bırakılmış sadece Inter konuşuluyor. Bütün bu bahsettiğim rakiplerimiz sezon sonunda bir kupa bile kazanamayacaklar”

Bu sözleri 3-3 biten As Roma maçı sonrası söyledi Mourinho ve akabinde İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abate, konuyla ilgili olarak konuştu.

“Bu sözlerin ligde yeri yok. Diğerleri adına yorum yapmak istemiyorum. Olay artık, disiplin komitesine kalmış.”

Muhtemelen, Mourinho dilini tutamanın cezasını yine çekecek. İtalya Futbol Federasyonu Ligin bu ve benzeri sözlerle kirletilmesine izin vermeyecektir.

03 Mart 2009

Dayan Gamze !

Gamze Ceylan, Galatasaraylı ve lise öğrencisi. Lösemi yani kan kanseri hastası. Hastalığının iyileşmesi için uygun ilik bulundu ve nakil için her şey hazır sadece maddi destek gerekiyor. Bu genç kardeşimizin iyileşmesine vesile olabilmek için elimizden geleni yapmaya karar verdik. Az ya da çok fark etmez. Yeter ki gönlümüzden kopsun. Sadece 40.000 $'a tedavi süreci başlayacak. Ailesinin maddi durumu pek iyi olmayan Gamze kardeşimize yardımcı olmak için aşağıda bulunan hesap numaralarına para yatırabilir ya da irtibat telefonlarından ulaşarak destek olabilirsiniz.

Adres: Çaldıran Mah. 513 Sokak Emin Apt. 13/9 Keçiören/ANKARA

YALÇIN CEYLAN : 0506 761 91 05 - 0537 744 21 28

FATMA CEYLAN : 0506 425 43 09

Yardımlarınız için hesap numaraları :

YALÇIN CEYLAN - TUĞBA CEYLAN - MİYESE BUDUR

İş bankası : 4200 - 6056062 (TL)
İş bankası : 4200 - 3982164 (Dolar)
İş bankası : 4200 - 3982200 (Euro)

Türkiye İş Bankası Swift Kodu : ISBKTRIS

Dolar IBAN : TR840006400000242003982164
EURO IBAN : TR820006400000242003982200

01 Mart 2009

Konya Atatürk Stadyumu bildiğiniz gibi.

ultras/movement, burada yarın oynanacak Konyaspor maçı öncesi, geçtiğimiz sezon oynanan Konyaspor - Galatasaray maçında dizinden sakatlanan Uğur Uçar'ı hatırlatmış. Geleceğin Galatasaray Kaptanı olarak bakılan Uğur'un bu sakatlığı tüm Galatasaraylıları derinden üzdü, 1 seneden fazla zamandır sakatlıkla boğuşuyor (Sağlık Kurulu'nun beceriksizliği şu an konumuz değil)

Geçtiğimiz günler Uğur'un yeniden en azından topsuz antrenmanlara başladığı bilgisi bile taraftarları heyecanldırmaya yetti. Tam da Uğur'un düzelmesiyle sevinç yaşanan bu günlerde yarın oynanacak Konyaspor maçı öncesinde sahanın olası benzerliği beni korkutuyordu.

Konyaspor maçı öncesi Konya Atatürk stadı'nın son hali konusuna da burada arnawut değinmiş. Görüyoruz ki Konya'da 1 sene de hiçbir şey değişmemiş. Tarladan bozma bir saha'da bir kez daha Super Lig maçı oynanacak. Federasyon'un Konyaspor'a bu statta oynamaya izin vermesi resmen skandal.

Umuyoruz ki, yarın gece hiçbir futbolcu'nun hayatı, sakatlıkla kararmaz.

Real’den üst üste 10. Galibiyet

Geçtiğimiz hafta Barcelona’yı kendi evinde eski Barcelona’lı Ivan De La Pena’nın golüyle 2-1 yenerek sürpriz yapan Espanyol’a bu kez kendi evinde mağlubiyeti yaşatan Real Madrid oldu.


Juande Ramos’un göreve gelmesiyle birlikte 9 maç üst üste kazanarak, Barcelona’nın şampiyonluğuna para yatıranların paralarını şimdiden ödemeye başlayan bazı bahis şirketlerini zor durumda bırakan Real Madrid 67. dakikada Guti ve 72. dakikada Raul’Un attığı gollerle üst üste 10. maçını da kazanmış oldu.