08 Haziran 2009

Davide Santon


Ronaldo'nun ilk zamanlarını hatırlıyor musunuz? 18 yaşında karşısındaki bekleri yerle bir ettiği günlerden bahsediyorum. İşte o Ronaldo'yu bu sene şampiyonlar ligi İnter - Manu maçlarında 18 yaşında bir bek savundu. Hem de öyle bir savundu ki Ronaldo maçtan sonra onu övüyordu.


Bahsettiğimiz adam 91 doğumlu Davide Santon. Tüm sağ kulvar boyunca oynayabilen hem defans hem ofans alanında iyi bir oyuncu. Clichy, Eboue, Marcelo gibi yeni nesil bir kulvar oyuncusu yani.

Yanlız şimdiye dek izlediğimiz maçlarda kendisi hep sol bekte oynadı. Bu seçimden dolayı da Mourinho'yu suçlayamıyoruz, sağ kanatta dünyanın en formda beklerinden biri var; Maicon. Solda oynamanın kendisi için bir handikap yarattığını sanmıyorum. Daha 18 yaşında ve herkes potansiyelinin farkında ve kötü oynadığında ona "bundan adam olmaz" diyen saçma insanlar yok. Aksine solda oynamak ona Zambrotta'da da bulunan ekstra ve çok özel bir yeteneği bahşedebilir.

Lippi kendisini Maldini'ye benzettiği için başlıkta Maldini ismi geçiyor. Sadece Lippi değil onu yücelten, başta belirttiğim Ronaldo, Gattuso -evet Gattuso- gibi bir çok ünlü yıldız da ondan övgüyle bahsediyor.

Son olarak kendisini izlemek isteyenler bu sene konfederasyon kupasında İtalya maçlarını izleyebilir!..

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: