21 Şubat 2009

Hatasız ama yine de cezalandıralım (!)

Galatasaray - Kayserispor maçı sonrasında olanlar oldu ve savaş baltaları gömüldüğü yerden çıkarıldı. Adnan Polat çok sert açıklamalarını Bordeaux maçına giderken yaptığı "Federasyon yetkilileriyle bir daha yanyana oturmam" finali ile noktaladı.

Bu arada Mhk başkanı Oğuz Sarvan basın toplantısı yaptı ve henüz Gözlemci Raporu gelmemiş maçın hakemi Selçuk Dereli'yi savundu. Maç içinde en önemli sorun olan Lincoln'ün kırmızı kart pozisyonunda Selçuk Dereli'yi hatasız bulduğunu belirtti.


''Oradaki oyuncunun hakem düdüğünü çaldıktan sonra, oyuna başlanmasına kadar geçen süre içerisinde o alanı terk etmesi için yeterli süre var mıydı, yok muydu? Buna da baktığımız zaman yaklaşık 10 saniye kadar bir süre var. Bu süre içinde oyuncu o alanı topun vurulduğu 9 metre 15 santimetre terk edebilmesine rağmen, topa doğru yürüyüşü halinde hakemin verdiği karar oyun kurallarına uygundur.''
Bu hafta bakalım Selçuk Dereli bu başarılı yönetimi sonucu hangi maç ile ödüllendirilecek derken bir de baktık ki Selçuk Dereli'ye Turkcell Super Lig'de görevlendirilmedi. Selçuk Dereli'ye Bank Asya 1. Lig'de yarın oynanacak olan Kasımpaşaspor - Güngören Belediyespor maçı verildi.

Oğuz Sarvan şimdi şu sosuya cevap vermelidir, "Selçuk Dereli, Galatasaray - Kayserispor maçını başarıyla kotarmış bir hakem ise Bank Asya 1. Ligi'ndeki bir maçta ne işi vardır?"

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: