28 Şubat 2009

Galatasaray, Yeni, Yine, Yeniden Yarı Finalde

Futbol takımının Bordeaux zaferi ile unutulmuşlar gibi bir hava esen Galatasaray Bayan Basketbol Takımını başarısını ısrarla hatırlatmak bizim görevimiz...

Geçtiğimiz sezon Fiba Eurocup'da yarı final oynayan Galatasaray Bayan Basketbol takımı için sezonun hikayesinin en azından aynı yere kadar devam etmesi açısından son derece önemli bir maçtı Chevakata maçı. İlk maçın deplasmanda 65-79 kazanılmış olsa da geçtiğimiz sezon yine kazanılan ilk deplasman maçı sonrası kaybedilen iç saha maçı final ve muhtemelen de kupaya mal olmuştu.

Maçın Perşembe günü olması Galatasaray'ın Bordeaux maçının da aynı gün olmasından taraftar için can sıkıcıydı, neyseki Fiba ile en azından saatte anlaşılıp maç 17:30'a alınmıştı. Ayrıca buradan çıkan taraftarların Ali Sami Yen stadına ulaşmaları için otobüs seferleri de koyuldu.

İlk periyot'un başında yaşanan konsantrasyon sorunu dışında bir sorun yaşanmadı ve maçı kazanmak da güçlü çekmedi Galatasaraylı Bayan Basketbolcular. 55 - 49'luk skor, Galatasaray'ın "Yeni, Yine, Yeniden" Yarı Final'e çıkmasını sağladı.

Geçtiğimiz sene Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın getirdiği Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Kıtalararası Kupa'dan sonra Basketbol'da yeni bir kupayı da Galatasaraylı Bayanlar getirecek gibi gözüküyor.

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: