16 Eylül 2008

Londra'da şarap tadında bir gece


Chelsea, bu gece kendi sahasında Ligue 1'e çok da iyi başlayamayan FC Girondins de Bordeaux ile karşılaşacak. Bu maçın en önemli özelliği, Luiz Felipe Scolari'nin ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak olması. Maç öncesi Scolari,

"Federasyon kupası, Lig kupası, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi, hepsini kazanmak istiyoruz, benim için Şampiyonlar Ligi'nin Lig Kupası'ndan fazla bir önemi yok. Şampiyonlar Ligi elbette önemli bir turnuva ama Lig maçlarından daha önemli değil"
dedi.

Bu sözleri duyan Chelsea'nin sahibi pek de memnun olmuştur diyemem, elbetteki bu sene Chelsea'den herkes Şampiyonlar Ligi kupasını bekliyor ve bunun en önemli hedef olduğunu Scolari'den başkası da bilemez. Bu açıklamalar birnevi ortamı hazırlama gibi bana göre.

Michael Essien bu gece sakatlığı nedeniyle karşılaşmada oynayamayacak.


Bordeaux'un Ligue 1'de Eric Gerets'in çalıştırdığı Marsilya ile 1-1 berabere kaldığı ve etkisiz futbolunu göz önüne aldığımızda Bordeaux için oldukça zor bir maç olacak. Maç öncesi Laurent Blanc,
"Onlar iyi bir kadroya, stadyuma, finansal güce sahip büyük bir klüp. Fakat şu ana kadar Şampiyonlar Ligi'ni kazanamadılar. Bu turnuvayı kazanmak isteyecekler ama bunun için para değil performans gerekli. İyi başlamak istiyoruz, puan da alabiliriz, neden olmasın ? "
dedi.

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: