26 Ağustos 2008

Milan Baroš, Galatasaray'da


Milan Baroš, FC Vigantice'da futbol hayatına 1987 yılında 16 yaşındayken başladı. Daha sonra 8 sene boyuna Banik Ostrava'da oynadı. 8 sene boyunca 76 maça çıkıp 23 gol attı. 2001 yılı geldiğinde Baroš için ayrılık çanları Liverpool adına çaldı.

Baroš, Liverpool'a transfer olurken tek talibi de Liverpool değildi... Onu Serie A'ya getirmek isteyen iki takım olan Inter ve Juventus'un tekliflerini Liverpool için reddetti Baroš ve böylelikle Premier Lig kariyeri başladı.


2002-2005 arası Liverpool forması giyen Baros bu dönemde üst düzey başarılara imza attı ki bu başarılar sadece klüp seviyesinde kalmadı. Defansif futbollarıyla Euro 2004'ü kazanırken aynı zamanda insanları futboldan soğutan Yunanistan'ın kurbanı olan Çek Cumhuriyeti ile Euro 2004'de yarı final oynadı ve turnuva boyunca attığı 5 gol ile "Golden Boot" ödülünü alarak gol kralı oldu.



2005 yılında İstanbul Atatürk Olimpiyat stadında oynanan Şampiyonlar Ligi Finalinde Liverpool ile Ac Milan karşı karşıya geldi. Bu maçta Liverpool'un iki forvetinden birisi şu an Galatasaray forması giyen Harry Kewell, diğeri de Milan Baroš idi. Milan Baroš ve Harry Kewell kupayı kazanan tarafın oyuncularıydı maç bittiğinde ve kupa Liverpool'un olmuştu.


2005 yılı sonunda Aston Villa'ya transfer olan Baroš, yeni kariyerinde 2 sezonda toplam 42 maça çıktı. 2007 yılı sonrasında yeni bir kariyer için Fransa'nın yolunu tutup Fransa'nın şampiyonluklara ambargo koyan takımı Lyon'a transfer oldu ve Lyon ile 24 maça çıktı, sonrasında da yeniden Premier Lig'e dönüş yaparak kiralık olarak Portsmouth formasını giydi.

Premier Lig kariyeri boyunca 110 maça çıkan Milan Baroš, 28 gol attı. Premier Lig'de attığı gollerden daha çok defansı rahatsız eden ve takımının gol atmasına zemin hazırlayan bir futbolcu olarak ön plana çıkması onun nasıl bu kadar üst düzey bir kariyer yaptığını açıklayabiliyor.

66 kez Çek Cumhuriyeti formasını giyip 32 gol atan Baroš Çek Cumhuriyeti'nin Euro 2008 kadrosunda da yerini aldı, ulusal takım formasıyla son golünü geçtiğimiz hafta içinde İngiltere ile oynanan hazırlık maçında İngiltere ağlarına yolladı.

Milan Baroš, 29 Ağustos Perşembe Türkiye'de olacak.

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: