23 Ağustos 2008

Lig Tv yenileniyor

Türkiye'de futbolun gelişimine bakarsak şüphesiz ki maç yayınlarının şifreli kanallar vsıtasıyla yapılması, Decoder satılması ile kazanılan paralar ve dolayısıyla maç yayın haklarının elde edilmesi için yayıncı kuruluşlar tarafından ödenen yüksek bedeller önemli yer tutuyor.


Ülkemizde hala bir çok klübün bütçesinin çoğunluğunu yayıncı kuruluşlardan alınan paralar oluşturuyor. Bu süreç Türkiye'nin ilk şifreli kanalı olan ve ilk olması nedeniyle çok tepki çeken Cine 5 ile başladı, arkasından Türkiye'nin yine diğer bir ilki olan Digiturk kuruldu ve maç yayınları Digiturk üzerinden yayın yapan Işık Tv ile devam etti. Bu pastadan pay almak isteyen Cem UZAN'ın Teleon'u kurması ve hatta ihaleyi alması ile Turkcell Super Lig maçları üçüncü kez elde değiştirdi.

Bu süreçde Türkiye'de yaşanan krizden kurtulamayan Teleon, maç yayınlarını sürdüremedi ve maç yayın hakları tekrardan Digitürk'e geçti. O zamandan bu yana da Digiturk bünyesindeki Lig Tv ile maç yayınlarını izliyoruz.



Lig Tv, yeşil renk temasını korumakla beraber iki kez logo değiştirdi fakat bu gece oynanacak Turkcell Super Lig ilk maçlarıyla birlikte kırmızı renk temelı yeni logosu ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.


Yeni Logo'yu şahsen beğendim, aslında bu beğenimin ardında büyük liglerin her birisinin tanıdığımız ve marka değerini yükselten logoları olduğu ve bizim de yavaştan bu işe girdiğimizi düşünmem yatabilir çünkü yayıncı kuruluşun logosunu değiştirmenin bizim için ne önemi olabilir.

Tabi yeni logo hakkında, Bundesliga logosunda esinlenildiği iddialarını da es geçmeyip burada belirtmek de yarar var. Bu konuda yorum yapmayacağım ama...


Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: