28 Haziran 2008

Turko 2008'de Final : Almanya - İspanya


Yarın oynanacank Final maçı ile birlikte Euro 2008'in sonuna geldik. Turnuva boyunca Hollanda'nına caba bu kez kupayı alacaklar mı diye düşündüren güzel oyununu, Fransızların Zidane sonrası olduğu yerden yine durması ve elenmesini, Romanya'nın ölüm grubunda verdiği onur mücadelesini, Yunanistan'ın ve defansif futbol kurgusunun iflasını, Almanya'nın her şeye rağmen gruptan çıkıp, finale kadar yükselmesini...

İspanya'nın yıllardır beklenen performansını ve sonunda finale ulaşmasını, İtalya'nın buraya kadar demesini ve pek tabiki turnuvaya damga vuran ülkemiz olan Türkiye'nin beklenenin çok üstündeki performansını ve Finali son anda kaçırmasına tanık olduk.

Yarın Viyana'da oynanacak mücadele ile birlikte artık futbolseverler yerel liglere, transferlere ve 2008-2009 sezonuna odaklanacaklar, heyecan aslında kaldığı yerden yerel unsurlarlar devam edecek.

Turnuva boyunca Türkiye'den sonra İtalya'yı destekledim ama en başından beri de Almanya'nın kazanacağını düşünüyorum, bakalım göreceğiz yarın ne olacak?

Maç : Almanya - ispanya
Tarih : 29 Haziran Pazar
Saat : 21:45
Stad : Ernst Happel Stadion / Viyana
Hakem : Roberto Rosetti

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: