20 Haziran 2008

Dikkat Çekenler : Ortadakiler

Turnuvanın şüphesiz en dikkat çeken isimleri orta sahanın ortasındaki oyuncular. Ön libero yahut forvet arkası ayrımı yapmadım:

1) Wesley Sneijder

Şüphesiz ki en büyük çıkış ondan geldi. Hollanda'nın beklenmedik başarısının en büyük mimarı, sol kanat gözükmesine ve sol tarafa yaptığı onca yardıma rağmen ortadan oyunu yönlendirdi.

2) Deco

Turnuvanın süprizlerinden birisi de Deco. Barcelona'da çok da iyi geçmeyen bir sezonun ardından artık kariyerini bir aşağı basamaklarda sürdürmesi önerilirken Portekiz'i taşıyan isim oldu.

3) Michael Ballack

Bu adamın yaptığı işin tam karşılığı olarak liderlik diyebiliriz. Onu özel kılan maç başına 10 kilometre koşması, attığı ara paslar, sıkışan oyunu açması değil. Bu dediklerimizi yapan bir çok isim var ama kalan 10 oyuncuya onun gibi yol gösteren birisi yok.

4) Xavi

Ballack'ı lider olarak tanımlarsak sanırım Xavi için de "oyun kurucu" tabiri yakışır. Köprü gibi adam, topu taşıma, gerekli yere gerekli zamanda gerekli biçimde iletme görevini üstlendi. Ve bu görevin altından %80'in üzerinde pas isabeti ile kalktı.

5) Daniele De Rossi

Donadoni'nin hatalarından biri de bu adamı ilk maçta oynatmamasıdır. Kalan maçlarda hem Pirlo'nun hem de Gattuso'nun yükünü aldı. İtalya'nın çeyrek final görmesinde baş etkenlerden biri oldu.

Bu listeye giremeyen bir çok isim var. Bizden Aurelio, Hollanda'dan De Jong ve Van Der Vaart, Hırvatistan'dan Modric, Rusya'dan Semak, İsvicre'den Hakan ve daha sayamadığım bir çok oyunucu...

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: