26 Haziran 2008

Almanlar kazanırsa biz de kazanmış sayılacağız


Maçın başlığı aslında her şeyi özetliyor sanırım... Turnuvanın en iyi oyununu oynayan Türkiye, bu mücadeleyi 9 oyuncudan yoksun olarak gösterdi. Türkiye oyuna çok iyi başladı ve 34. dakikayı ekranda gördüğümde çektiğimiz şut sayısı 12 idi.

Alman kaleci Lehman'ın abondone olduğunu ve er geç golün geleceğini hatta gollerin geleceğini hissetmemek için ya futboldan anlamamak ya da anlamamak lazımdı herhalde ve gol geldi.

Sonrasında yine bir klasik ve bir mahalle maçında yenmeyecek basit gol yine de kişisel olarak ümidim kırılmadı. Yediğimiz ikinci golü de hatırlıyorum da, "Şans var bu takımın gidişinde", "Şansımız yaver gidiyor" diyenler aklıma geldi...

Bir takım düşünün 9 oyuncusu eksik buna rağmen turnuvanın en iyi futbolunu oynuyor kendi açısından ve baskı yapacak oyuncuyu karşılayan oyuncu durduk yere sakatlanıyor adam da gidip golü yazıyor. Şans bu mudur?


Daha fazla aslında pozisyon ya da gol tahliline de gerek yok. Bu maçı da evet Almanlar kazanmıştır aynen Garry Lineker'in meşhur sözündeki tespiti gibi ama Türkiye oynadığı futbol ile eldeki malzemenin XXL fazlası ürettiği sonuç futbolu ile Almanları sürklase etmiştir.

Finalde benim görüşüm Almanya'nın kazanacağı yönündedir rakibi ister Rusya ister İspanya olsun.

Bu kez "Almanya kazandı diye biz de kazanmış sayılacağız".

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: