23 Mayıs 2008

Ryan Giggs: Role Model


Sürekli zikredildiği ve artık çoğunuzun bildiği gibi Ryan Giggs Manchester United'ın en çok forma giyen futbolcusu. Forma giydiği maç sayısı 759.

Alex Ferguson'un, ailesi ile konuşarak düşmanın elinden aldığı bu çocuk 90 yılında geldi United'a. Sir Ferguson'un ona olan sevgisini ve hayranlığını bilmeyen yok zaten. Peki mükemmel futbolculuğu, göz kamaştırıcı futbolu tanımlamaya yeter mi Giggs'i? Bence hayır.

90-91 sezonunda yani henüz 17 yaşında geldi Manchester'a. Ve ertesi sezon'dan itibaren düzenli şekilde forma giymeye başladı. Yani 16 yıldır kadro içerisinde düzenli bir şekilde oynuyor Giggs. Bu süre boyunca neredeyse hiç kırmızı kart görmedi.

Yine bu 16 sezon boyunca hiç bir sezonda 20 maçtan daha az oynamadı. İstikrar mı demiştiniz?

Elinde tuttuğu rekorlar, kişisel başarıları çok ama çok uzun bir liste. Kısaca şöyle diyeyim; Premier Lig tarihinin en çok kupa kaldıran futbolcusu! 10 Premier Lig, 4 FA Cup, 2 Legaue Cup, 2 Şampiyonlar Ligi Kupası, 1 Uefa Süper Kupası ve 1 Kıtalar Arası Şampiyonluk Kupası kaldırdı.

Çocuklar yararına yaptığı yardımlar, ırkçılık karşıtı kampanyalarda aktif rol alması, Tayland'da mayınlar yüzünden sakatlanan insanlara yardım etmesi gibi insanı davranışları, sosyal sorumluluk dersi olarak anlatılacaktır.

Altyapıdaki futbolculara örnek olarak gösteriliyor. Mükemmel yeneteğe sahip olmak yetmiyor efsane olmak için. Nasıl efsane olunur demiştim zamanında, işte böyle olunuyor...

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: