21 Mayıs 2008

Şampiyonlar Ligi Finalinde Rus Ruleti : Chelsea -Manchester United


2007 - 2008 sezonu için Avrupa'da en büyük kupa sahibini buluyor. Şampiyonlar Ligi Final bu gece Moskova'da Luzhniki stadyumunda oynanacak ve karşılaşmayı Lubos Michel yönetecek.


İki takım için de, İngiltere için de, dünyadaki tüm futbol severler için de son derece ilginç bir karşılaşma olacak zira bir şeylerin rövanşı hesabıyla da bakabilir bu iki takım final maçına. İngilere Premier Ligi'ni bu sezon kotaran Chelsea ve Manu ligin kaderini belirleyecek maçta karşılaşmışlardı hatırlarsanız ve maçı Ballack'ın golleriyle, tartışmalı da bir penaltı kararıyla kazanıp Manu taraftarlarının stres yaşamasına neden olmuştu. Sezon sonunda Şampiyon olmasına engel olamadı Manu'nun bu mağlubiyet.



Şimdi bir başka finalde yine karşılaşıyorlar ve bu iki takımın Avrupada karşılaştıkları ilk maç olacak. Son antrenmanda sakatlanan Ashley Cole'un da sakatlığının düzelmesiyle sakatlık anlamında iki takımın da tek bir bahanesi yok, maça tam kadro çıkacaklar.

İki takım Teknik Direktörü için de maç kup dışında anlam ifade ediyor... Sir Alex Ferguson kupayı kazanırsa, şampiyonlar Ligi'ni kazanan en yaşlı Teknik Direktör ünvanını alacakken, Avraham Grant ise kupayı kazanan ilk İsrailli olmak istiyor.

Manchester United, Şampiyonlar Ligi kupasını son kaldırdığın da kalesinde Peter SchMeichel vardı, şimdi yine bir başka efsane kaleci Edwin Van der Sar kalesini koruyor.


Guardian Gazetesi internet sitesinde Moskova'ya akın etmiş iki takım taraftarlarıyla yapılmış röportajlar yer alıyor, buradan mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.

Taktik konuşmak şu aşamada artık saçmalık, psikolojik bir maç olacağını düşünüyorum. Bence Manchester United maçı zor da olsa kazanır.

Büyük maçı Star Tv yayınlayacak 21:30'dan itibaren, saat 20:00'den itibaren ise özel programla izleyiciler bu maçın atmosferine hazırlanacak.

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: