20 Nisan 2008

Sapık Futbol Nedir? Nasıl Oynanır?


Sapık futbol tamamen benim uydurduğum bir futbol terimi olup, Manchester United ve Arsenal takımları tarafından başarıyla uygulanmakta olan bir sistemdir.

Bu sistemde diziliş 10-10-10 şeklindedir. Kısaca herkes her yerde sistemi olarak da bilinir.

Dün oynanan Arsenal - Reading maçı için yazıyorum bunları. Arsenal sezon başındaki sapık futboluna geri döndü, inanılmaz zevkli (Reading taraftarları dışında) ve ultra dominant bir futbolla 2-0 kazandılar maçı. Bu adamları dünyanın diğer takımlarından özellik maçları halı sahada gibi oynamaları. Van Persie eski formunu yakalamış görüntüsü verdi. Fabregas, Hleb ve Walcott her alanda yer aldılar. Song sülalesinin genç kuşak temsilcisi Alexandre Song defansa alışıyor. Özellikle Walcott ve Van Persie mükemmeldiler... Van Persie'nin direkten dönen bir frikiği var, izlerken ağzım açık kaldı..

Sapık futbolun diğer temsilcisi Manu ise 1 puan 88'de Tevez'in attığı golle kurtarabildi. Maçı izleyemedim ama biraz frenlemek iyidir. Böylelikle bitime 3 hafta kala Chelsea ve Manu arasındaki puan farkı 3 olarak kaldı. Önümüzdeki hafta Stamford Brigde'de Chelsea - Manchester United maçı var. Siz düşünün artık...

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: