26 Nisan 2008

Pat Lampard'a...


Manchester şampiyonluğu ilan edebilmek, Chelsea ise gururunu korumak ve 2. kaptan Lampard'ın acısını hafifletmek için sahadaydı.

Aslında maçtan önce Ferguson'un açıkladığı gibi Chelsea 1-0 galip başlıyordu maça. Şampiyonlar ligi'nde yarı final oynayan 2 takımdan Chelsea salı, Manchester ise çarşamba akşamı oynamışlardı. 2 takımda deplasmandaydı ama Manchester daha fazla yol katetmiş ve yorgunluk daha fazla hissedilir olmuştu. Üstüne üstlük Chelsea çarşamba Manchester ise Salı günü tekrar CL'ye çıkacaktı ve Manchester normal olarak defansif oynayıp beraberlik kopartma peşindeydi.

Ama fiziksel yorgunluğa Chelsea'nin inanılmaz hırsı eklenince ilk dakikalarda çok zorlandılar. Hepsinin üzerine Vidic'in sakatlığı da tuz biber olunca mağlubiyet kaçınılmaz görünüyordu.

Ballack'ın golünden sonra tüm takımın "Pat Lampard: Rip" formasını havaya kaldırması güzeldi. Paranın takımı gibi sıfatlarla anılsalar dahi inanılmaz bir bağ var oyuncular arasında.

Tabi bağ demişken frikik için kavga eden Drogba ve Ballack'tan bahsetmiyorum. Gerçek olan bir şey var ki Drogba'nın saçma bir şekilde frikik kullanmakta ısrar etmesi. Son 1-2 aydır neredeyse bütün frikikleri kendisi kullanıyor ve hatırladığım kadarıyla sadece 1 golü var(lig kupası finalinde Tottenham'a). Bunun yanında Ballack sayılı frikik ustalarından birisi ve o varken Drogba'nın kullanması gerçekten absürd bir durum.

Carvalho'nun ilginç hatasıyla eşitliği yakaladı Manchester. 2. yarının başından golün gelişine denk hızlı ve güzel bir futbol izledik. Rooney golü attı ve sakatlığınından dolayı çıktı.

Manchester yeniden kapanmaya başlamıştı ki çiçeği burnunda ön libero olan Carrick'in eline çarpan top (ki pozisyonu net göremedim, bana yanlış karar gibi geldi) penaltıya sebebiyet verdi. Bu kez Ballack, Drogba'nın şımarıklığıyla uğraşmayıp topu kendisi aldı ve Van Der Sar'ı ters köşeye yatırdı.

Son bölümlerde bu kez Manchester bastırmaya başladı, özellikle son 10 dakika 2 kez çizgiden çıkan top (Ashley Cole ve Shevchenko) Chelsea'nin yarışa ortak olmasını sağladı. Bütün sezon yatan Sheva'nın belki de şampiyonluğu getiren kurtarışı yapması komik.

Son durum şudur:

Her 2 takımda 81 puanda ve Manchester ikili averajla önde. Bu yüzden kalan 2 maçı kazandığı takdirde şampiyon olacak. Ama futbol bu, bir sonraki maçları West Ham'la ve kolay geçmeyecek.

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: