01 Şubat 2008

BatiGoal


Futbolculuk hayatına Newell's Old Boys'da başlayan Batistuta Avrupa'ya ilk transferini yaptığında yıl 19091'di ve Floransa onu bekliyordu. Dokuz sene boyunca formasını giyeceğini mor menekşelere katılmıştı artık.Fiorentina formasıyla 269 maçta 68 gol attı.Daha sonradan transfer olacağı AS Roma formasıyla Fiorentina'ya attığı gol sonrası gözyaşlarını tutamaması, AS roma'Ya transfer olduğunda dokuz sene yaşadığı Floransa'da olaylar çıkması Fİorentina ile Batigol'Ün nasıl bütünleştiğini anlamamız için önemli notlardır.Fiorentina'nın 1995 yılında serie A'ya çıkmasından şüphesiz ki sahip olduğu pay inkar edilemez.

1994, 1998 ve 2002 Dünya kupalarında yerini aldı. Özellikle 2002'de elenen Arjantin milli takımı için bir kez daha gözyaşlarına hakim olamamasıyla attığı goller kadar artık duygusal yapısıyla da futbolseverlerin sempatisini kazanmıştı. 2002 yılı onun son Dünya kupasına katıldığı yıl oldu.Milli akım kariyeri boyunca 78 maç.ta 56 gole imza attı.

Futbolseverlerin golleriyle, duygusallığıyla ve gol atınca açtığı kocaman renkli gözleriyle sevinirken hatırlayacağı unutulmaz bir golcü. Kendisine yöneltilen, kariyerinin sonlarında Al arabi takımına gittiği ve parayı tercih ettiği yönündeki eleştirilere cevabı Fiorentina ve Floransa halkına duyduğu aşkta ve giderken kazandırdığı 42 milyon dolarlık bonservis ücretde içinde gizli.

Lakabı olan Batigol'ü sonuna kadar hakedenn dünya futbol tarihinin unutulmaz en büyük golcülerinden.

Bu yazıyı okuyan bunları da okudu.



Hiç yorum yok: