30 Kasım 2008

Galatasaray aşkı engel tanımaz: Galatasaray Kıtalararası şampiyon !

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Kıtalararası Şampiyonayı namağlup kazanarak şampiyon oldu ve yine daha tarihe geçti.

Galatasaray, günün ilk maçında son şampiyon Perth Wheelcats'i (Avusturalya) 78-48 mağlup ederek moral buldu. Antrenörümüz Sedat İncesu rotasyanda tüm takıma şans verdi. Özellikle tüm ikinci yarıyı Türk oyuncularla oynayan Galatasaray'da forma giyen herkes Japon izleyicilerden büyük alkış aldı.

Böylelikle Galatasaray Avruoanın en büyük spor klüplerinen birisi, Türkiye'nin en büyük spor klübü olduğunu bir kez daha dosta düşmana kanıtladmış oldu.

26 Kasım 2008

Şimdi Neredeler?


Geçen sezon İki İskoç takımının yaptıklarını hatırlayın, Celtic CL de son 16 ya kalıp oldukça iyi mücadele etmesine rağmen Barcelona'ya elenmişti. Rangers ise Uefa Kupası finaline çıkmıştı Old Trafford'da...


Geçen sezon bu kadar ileri giden bu düşman kardeşler bu sezon neredeler? Rangers 2. ön eleme turunda elendiği için Avrupa Kupalarına katılamadı. Celtic'de 5 maçta 2 puan toplayarak CL'ye son maçlar öncesinde veda etti. 

Aslında CL'de geçen sezon bu sezon karşılaştırması yapacaktım ama maçlar tamamlansın öyle yaparız onu da...

Özür


Rooney maç içinde kendini yere attığı için benden ve Villarreal'den özür diledi. Sanırım Villarreal'li Pires'i çok fazla izlediği böyle bir hareket yaptı. Ama en azından özür dilemesini bildi, Pires'i böyle özür dilerken göremezsiniz.


-Alex Ferguson 0-0 biten Villarreal maçından sonra.

Bu sözler Liverpool ve Gerard'a gönderme olabilir mi?

Tipsiz Slovak, Havalı Arjantinli



Napolinin dinamoları; Marek Hamsik ve Ezequiel Lavezzi. 2007'de Serie A'ya çıkan takıma geldiler, takımları geçen sezonu 8. bitirdi, bu sezon 4. sırada. Lavezzi Napoli taraftarlarına Maradonalı günleri yaşatıyor. Marek Hamsik ise teknik direktörler tarafından Ronaldinho'ya tercih ediliyor*. Bu iki adam 5 yıl sonra nerde olur?


*Torino teknik direktörü Walter Novellino Hamsik'i Ronaldinho'ya tercih ederim demişti. 

18 Kasım 2008

Maradona Messi'ye jilet attı.

29 Ekim 2008'de Arjantin Milli takımının başına getirilen Maradona, 19 Kasım'da İskoçya ile oynanacak hazırlık maçı kadrosuna Messi'yi davet etmedi. Javier Mascherano da yeni Arjantin kaptanı oldu.

Maradona'nın Arjantin'i:

Carrizo, Sergio Romero, Zanetti, Demichelis, Heinze, Cata Díaz, Burdisso, Coloccini, Jonas Gutiérrez, Lucho González, Gago, Mascherano, Maxi Rodríguez, Sosa, Di María, Agüero, Tevez, Lisandro López, Lavezzi, Denis.

Şimdiye kadar sahne'de şov yapan Maradona görüntüsü umarım oynanacak maçlar sonrasında da devam eder lakin Brezilya basını, Arjantin Milli takımı ve Maradona birlikteliğinin uzun sürmeyeceğini daha göreve geldiği gün söylemeye başladı bile. Maradona'nın Pele hakkında sözlerinin de Brezilya basının agresif tavrında etkisi olduğunu inkar edemeyiz.

17 Kasım 2008

Sen hep gül, Arda !


Dün Galatasaray - İ.b.b. maçını izlerken,maçın pek de keyif vermemesinden olsa gerek futbolcuları ve diğer unsurları izlemeye daha çok zaman buldum. Bu sırada Arda'nın suratında bir gerginlik olduu aşikardı, genelde gülümseyen yüzünün aksine. İkinci yarı bir de baktık kale direğinin orada yere uzandı ve eğiştirilmek istediği işaretini verdi. Poziyon icabı bir darbe sakatlığı olması ihtimali de yoktu, sonradan öğreniyoruz ki nabız atışlarında bir düzensizlik meydana gelmiş.

Son yaşanılan Ümit ÖZAT vakasından sonra kimse rahat değildi ama neyse ki iyi haberler çok geçmeden geldi ve bu düzensizliğin aşırı stresten kaynaklandığını öğrendik, herhangi bir kalp problemi yoktu.

Arda bugün taburcu oldu, hastane çıkışında yeniden Arda'yı güleryüzlü bir şekilde görünce çok mutlu oldum. Arda, sen bize daha çok lazımsın, futbolundan önce insanlığınla ve duruşunla, çok büyük geçmiş olsun.