30 Ekim 2007

Artık Bitti


İnanılmaz bir kariyeri vardı, golcüleri ile ünlü bir memleketten çıkıp efsaneler arasına ismini yazdırdı.

Psv'den Manchester'a, Manchester'dan Lazio'ya, Lazio'dan Milan'a, Milan'dan Ajax'a...

Uzun uzun anlatılacak cinsten bir adam, Manchester'a gidişi, Manchester'dan gidişi... Hayatı olay kısacası...

En sonunda astı formasını Jaap Stam...

29 Ekim 2007

Derby della Capitale 07


İngilizce Rome Derby, bizim roma derbisi dediğimiz İtalya'nın ve Dünya'nın en büyük derbi maçlarından birisi sayılan bu derbi'nin adı italyanca aslıyla italyanca aslı Derby della Capitale.

A.S. Roma ve S.S. Lazio takımları yıllardır Stadio Olimpico oynuyorlar.A.S. Roma ile S.S. lazio arasındaki maçlar tarih boyu yaşanan büyük heyecan,büyük kalabalıklar ve son yıllarda özellikle ırkçı pankartlar ile her zaman konuşulagelmiştir.

Rekabet ve tutku hislerinin denk düşeceği dünyada pek az sayıda derbi vardır ki
Derby della Capitale bize bunu sunar.

Tarihsel olarak, Lazio ve Roma'nın arasında sosyo-ekonomik ayrımlar vardır. Lazio, üst-orta sınıfa ait Prati çeyreğinde kurulmuştur.Roma ise şehrin daha yoksul güney alanında kurulmuş sonradan emekçilerin yoğun bulunduğu Testaccio bölgesine geçmiştir.

A.S. Roma taraftarları,
Stadio Olimpico'da geleneksel olarak güneyi (curva Sud), S.S. Lazio taraftarları ise kuzey bölümü kullanırlar (curva Nord).

İki takım arasında oynanan lig maçlarından 50'sini A.S. Roma, 37'sini S.S. Lazio kazanmış, 50 maç ise berabere bitmiştir.

Şimdi bu iki takım 31 Ekim 2007 akşamı yeniden karşı karşıya geliyorlar.

31 Ekim 2007 Çarşamba 21: 30
Kanal 24 Canlı



12 Ekim 2007

Türk futbolunun yeni sultanı :Cem SULTAN


İsim Soyad : Cem Sultan
Yaş : 15
Boy : 1.81 cm
Takım : Galatasaray Altyapı


Özellikler :
  • Galatasaray tarihinde en genç sözleşme imzalanan futbolcu,
  • Sol ayağını iyi kullanan bir solak,
  • 33 maçta 77 gol attı,
  • Altyapı rekorlarının hemen hepsini kırdı.



"Koreografi, adım tasarımcılığı, dans besteciliğidir. Kelime Yunancadan gelir. Antik yunan tiyatrosunda koroda bulunan insanların hareketlerini belirleme şeklinde ortaya çıkmıştır. Daha sonra dans esnasında adım ve hareketleri belirleme şekline dönüşmüş ve bu şekilde yaygınlaşmıştır." deniliyor koreografi için.

Koreografi'nin futbola giriş ilk kez 1978 yılının bahar aylarında Fiorentina taraftarlarının ürünü olarak ortaya çıkıyor.Bu konuda burada ayrıntılı bir yazı bulabilirsiniz.

Dünyanın çeşitli tribünlerinde çeşitli koreografiler şimdiye kadar görülmüştür,bunlardan bir çoğu efsaneleşmiş bir çoğu da vasatı pek aşamasa da yine de futbolun içinde güzel bir görüntü olarak hafızlara kazınmıştır.

Guney Kore'de bir futbol macinda taraftarlar "The Human LCD" dedikleri insandan imal edilmiş bir Lcd ekrana havası veren harika bir koreografi hazırlamışlar.Koreografi'de son nokta sanırım bu.